We Came to Dance

Amerikanske punkband av nyere dato møter jeg stort sett med et likegyldig skuldertrekk, eller et stort gjesp. New Jersey-kvartetten The Gaslight Anthem er ett av unntakene. Årsaken til at dette tiltalte meg kan være den åpenbare påvirkningen fra New Jersey’s store sønn, som løfter Gaslight Anthem opp fra post-punkens gemene hop og plasserer dem nærmere heartland-rocken.

blogEntryTopper


Artist: The Gaslight Anthem (US)
Track: We Came to Dance (single)
Album: American Slang / SideOneDummy / 2009
Photo: Brian Fallon, The Gaslight Anthem – CC Flickr:
foshydog


De er tydelig inspirert av de tidligste albumene til Bruce Springsteen & the E Street Band. Et fellestrekk de forresten deler med det eminente Brooklyn-bandet The Hold Steady. Et annet post-punk-band som også har inkorporert dette storslagne Springsteen-soundet på en eminent måte. Nok Springsteen. The Gaslight Anthem er helt klart kapable til å stå på egne musikalske bein uten å lene seg på andre.

Bandet debuterte med et brak med Sink or SwimXOXO Records i 2007. Et album som fikk svært god mottagelse. Oppfølgeren The '59 Sound kom året etter, på SideOneDummy, og den 15. juni i år slippes albumet American Slang på samme selskap. Et svært personlig album, skal vi tro Fallon, som beskriver det som et London Calling tuftet på soul istedenfor en reggae. Et album inspirert av både The Clash, Tom Waits og The Supremes, men aller mest britisk bluesrock som Derek & the Dominoes og tidlig Rolling Stones.


blog comments powered by Disqus