Lone Star Lowlands

Plateselskapet Numero Group har siden starten i 2003 spesialisert seg på gjenutgivelser og utgivelser av uutgitt musikk innen forskjellige sjangere. Local Customs: Lone Star Lowlands er den andre utgivelsen i Local Customs-serien, og er en samling av mer eller mindre obskure artister fra «The Golden Triangle» - det oljerike triangelet som avtegnes mellom byene Port Arthur, Orange og Beaumont i sør-østlige Texas.

blogEntryTopper


Artist: Boot Hill (US)
Track: No Control
Album: Local Customs: Lone Star Lowlands / Numero / 2010Låtene på denne samlingen er innspilt i Mickey Rouse's smått legendariske Lowland Studio utenfor Beaumont. De er alle eksempler på gode talenter som aldri nådde helt opp, i motsetning til albinobrødrene Winter og den beksvarte Blind Willie Johnson, som må sies å være noen av Beaumonts musikalske storheter.
I 2 år har Numero møysommelig jobbet seg gjennom hele arkivet til Lowland Studio og plukket ut de 22 beste låtene til CD-utgaven, mens vinylfolket er tilgodesett med hele 28 spor på dobbelt-LP-utgaven.

Innholdet på denne interessante samlingen, som dokumenterer litt av det som rørte seg i det gyldne triangelet og i studioet til Mickey Rouse i tidsrommet 69-73, formuleres både presist og humoristisk av selskapet selv:

southern boogie rock, CSNY clones, British blues thunder, garage-psych hangovers, Morricone-esque supper club instrumentals, yacht rock, and what can only be described as Bobby McPherin fronting the Velvet Underground


Sporet jeg har valgt å dele er No Control med progrock-bandet Boot Hill. Innspilt i 1970, og er et av samlingens hardere spor, med klare referanser til såvel Jethro Tull som Led Zeppelin.

blog comments powered by Disqus