Alvarius B & Cerberus Shoal

Den monotone lyden av en skrivemaskin starter låten, og fortsetter som et klaprende bakteppe til lyden av distinkt akustisk gitarspill og den lett nasale stemmen til Colleen Kinsella. Sangen flyter sakte og avdempet avgårde, og bærer bud om at vi er ved starten på en lang musikalsk reise.

blogEntryTopperArtist: Alvarius B & Cerberus Shoal (US)
Track: Ding
Album: The Vim & Vigour Of Alvarius B. And Cerberus Shoal / North East Indie / 2003
Photo: Colleen Kinsella – Flickr©
selflesh


Etter drøye 6 minutter tar låten en litt annen vending og det oppstår et magisk øyeblikk når intensiteten øker merkbart, samtidig med at en munnharpe, klokkespill og et trekkspill har lurt seg inn langt bak i lydbildet. Et vakkert korarrangement opptar stadig større plass i lydbildet, og i et øyeblikk tar jeg meg i å tenke på de komplekse, men himmelsk vakre arrangementene til Sufjan Stevens. Hallelujah!
12 minutter ut i reisen tas nok et steg mot et crescendo — som nå virker å være nært forestående. Styrke og intensitet fortsetter å stige samtidig med at en basstromme plutselig smeller til og vekker meg opp fra transe. Det overrasker meg litt at jeg ikke har registrert fraværet av komp før nå, og jeg har heller ikke merket gåsehuden på de bare underarmene mine..

La det være sagt med en gang, denne nesten 20 minutter lange folk-låten er ikke for alle, men den bør definitivt berøre og begeistre de med åpne musikalske sinn og tålmodighet til å lytte.
Låten heter Ding og er hentet fra The Vim & Vigour Of Alvarius B & Cerberus Shoal fra 2003. Dette er en split-CD med Alvarius B — også kjent som Alan Bishop fra Sun City Girls — og Cerberus Shoal. Begge disse spennende og eksperimentelle bandene med tilholdssted i grenselandet mellom folkemusikk, psykedelia og esoterisk space-rock, er dessverre oppløst.

The Vim & Vigour Of Alvarius B & Cerberus Shoal inneholder disse to bandenes tolkning av låtene Viking Christmas, Blood Baby og Ding, og selv om hele denne split-CD-en er spennende — men dessverre litt ujevn — hersker det ingen tvil om at de har gjemt godbiten til slutt. Cerberus Shoal episke tolkning av Ding er en mammutavslutning som totalt overskygger de fem foregående låtene.

blog comments powered by Disqus