Flowerground

Av og til blir jeg stående og granske søylene med gamle CD-er som står og samler støv på soverommet. De står der som slitne bautaer fra en svunnen tid, og jeg tror de har innfunnet seg med sin skjebne i kulde, trekk og dunkel belysning.

blogEntryTopper


Artist: Matchstick Sun (NO)
Track: Flowerground
Album: Flowerground / BMG / 1989
Photo: own signed copyDe ble forvist dit ved forrige ommøblering, og skal jeg være ærlig er det helt greit. Jeg har tross alt noen hundre av mine beste album strategisk plassert ved HI-FI-anlegget i stuens varme hjørne. At anlegget også har blitt en støvsamler bekrefter at et eller annet har endret seg. Vel, egentlig er det et resultat av flere ting. Jeg har muligens mistet suvereniteten over anlegget, lyttevanene har endret seg radikalt og tiden har blitt knappere.

Altså, i dag stod jeg der igjen og myste bortover alle de støvete og etterhvert falmede CD-ryggene, på leting etter en glemt skatt. Som oftest finner man jo noe, men dessverre er det oftest mer melankoli enn kvalitetsinntrykk jeg sitter igjen med etter å ha lyttet til disse gjenoppdagede skattene. I dette tilfellet mener jeg å ha funnet frem til en plate som er akkurat like god i dag som den gangen jeg kjøpte den – i det herrens år 1989.

Det dreier seg om Oslo-bandet Matchstick Sun, og debutalbumet Flowerground. Et fengende album gjennomsyret av 60-talls estetikk, psykedelisk pop-melankoli og god låtskriverkunst.
De starte opp i 1984, først under det Bowie-inspirerte navnet Diamond Dogs, for så fire år senere å ta navnet Matchstick Sun. Med medlemmer fra stolte punk- og new wave-band som The Cut, De Press, Betong Hysteria og Løver og Tigre, var det et rutinert lag som spilte inn Flowerground i 1989.
Ivar Eidem på vokal og tangenter, Rolf Recknagel på gitar, Rune Annaniassen på bass og Geir «Bulle»Underdal på trommer, fikk en fortjent spellemannspris for beste nykommere dette året. Hør bare på det finne tittelsporet.

Oppfølgeren Itchy Bitchy som ble utgitt i 1990 oppnådde aldri samme omtale og salgstall som debuten, og når trommis Underdal forlot bandet i januar 1991, var dette norske pop-eventyret over. Snipp, snapp, snute og takk for minnene!

kilder:
Wikipedia
rockipedia.no
blog comments powered by Disqus