Life Not Lost

Dette er et band som har fått ufortjent lite oppmerksomhet for debuten sin. In Your Time fra 2007 er en feiende flott plate som både byr på herlige, tunge rockeriff á la 70-tallet, men som også inneholder mer subtile spor som krever litt tålmodighet og ekstra oppmerksomhet fra lytteren.

blogEntryTopper


Artist: Priestbird (US)
Track: Life Not Lost
Album: In Your Time / Kemado Records / 2007
Photo:
Priestbird – © amazingsoundsoforgy on tumblr

Bandet som har base i New York, består av; Danny Bensi, Saunder Jurriaans og Gregory Rogove. Hvis besetningen høres kjent ut, så er det fordi de i 2005, under navnet Tarantula A.D. ga ut albumet Book of Sand. Tarantula A.D. var et forholdsvis sært kunstrockband, som etter sigende ble oppløst på grunn av at medlemmene dro på hver sin selvrealiserende reise. En dro til Argentina for å spille i et tangoband. En annen til Italia for å bli semi-proff fotballspiller, og den tredje dro til Himalaya for å dyrke guden Shiva. Det var muligens ikke så dumt, når man hører hva de kom opp med ved gjenforenelsen. Gregory Rogove spiller forøvrig også i bandet Megapuss, sammen med selveste Devendra Banhart.

Platen er utgitt på Kemado Records, og er både pompøs, elitistisk og til dels litt krevende, men det bikker aldri helt over. Åpningssporet "Life Not Lost", som er en fantastisk rockelåt, er ikke helt representativ for resten av albumet. Men så er ikke dette Wolfmother heller. Platen er veldig variert, og veksler fra godt produserte rockelåter som førstnevnte og låta Smoke & Pain, til den gripende lo-fi pianotristessen Guestroom og tittelsporet In Your Time, som er et svevende epos med strykere. Instrumenteringen er allsidig, og bærer preg av at bandet består av 3 særdeles dyktige multi-instrumentalister. Platen kan virke litt rotete, og den spriker i flere retninger, men samtidig byr den på overraskelser selv etter gjentatte gjennomhøringer. Ei skive det er vanskelig å gå lei av.

Coveret og førstelåta er i seg selv god nok grunn for å gå til innkjøp av denne platen.

HSK
blog comments powered by Disqus