Evolution of Waters

Egentlig skulle dette være noen ord om Valgeir Sigurdsson's filmmusikk til den islandske dokumentaren Draumalandið, eller Drømmeland på norsk. En visuelt vakker men bitende kritisk miljøfilm fra 2009, om lslands forvaltning av naturressurser, global kapitalisme og nedgangstider. Slik ble det ikke; ikke i denne omgang. Jeg går heller tre år tilbake i tid, til 2006, og lar Drømmeland vente til en senere post. Det er uansett gammelt nytt – begge deler.

blogEntryTopper


Artist: Valgeir Sigurðsson (IS)
Track: Evolution of Waters
Album: Evolution of Waters (single) / Bedroom Community / 2007
Photo:
Sigurðsson @ Forum Stadtpark, Graz, 2009 – CC Flickr: Forum Stadtpark


Den anerkjente islendingen Valgeir Sigurdsson er en aktiv herre med mange hatter, men best kjent som plateprodusent og komponist. Han har produsert og mikset en mengde flotte album for bl.a. Bjørk, Múm og CocoRosie. Både det kritikerroste albumet The Adventures of Ghosthorse and Stillborn av CocoRosie og småvakre The Runaway fra 2010 med The Magic Numbers, har nytt godt av islendingens kunnen og kraft.

I 2006 gjorde han hele jobben med Bonnie 'Prince' Billy's The Letting Go. Dette albumet – som jeg mener er et av «prinsens» aller beste – ble også innspilt på Reykjavik. Jeg antar at dette samarbeidet bidro til at Bonnie 'Prince' Billy fikk jobben som vokalist på Sigurdsson's Evolution of Waters, en singelplate utgitt på Bedroom Community i 2007, og senere inkludert på Sigurdsson's debutalbum Ekvílibríum.

Nyt i fulle drag de fire minuttene og trettini sekundene du får i selskap med disse karene. Et musikalsk mestermøte vil jeg hevde.


blog comments powered by Disqus