Lovers In Love

Det langstrakte dalføret Vestre Gausdal, som ligger i Oppland, har opp gjennom historien både fostret og huset mange storheter. Jeg nevner i fleng; Vis-Knut(en slags 1800-tallets Snåsamann), Kaptein Kraabøl(sjøkaptein og slektsgransker), Otto Von Porat(OL-gull i boksing 1924. Han bodde visstnok på Veisten gård & pensjonat i en periode), Olaf Mikkelsen(dikter), Hans Aanrud(forfatter) og Benifax(verdenskjent fakir). Det siste tilskuddet til denne meget eksklusive listen, må uten tvil være Arne Martin Barlund. I flere år allerede har denne mannen, med bandet sitt Yoyoyo Acapulco, sjarmert folk i senk gjennom sitt underfundige pop-univers.
blogEntryTopper


Artist: Yoyoyo Acapulco (NO)
Track: Lovers In Love
Album: The War Against Either/Or (Lovers in Love) / Kitchen Music / 2011


The War Against Either/Or (Lovers in Love), er den enkle og greie tittelen på den andre full-lengderen til YA. Uttrykket "den vanskelige andre-plata" gir ingen som helst mening i dette tilfellet. Bandet spilte inn plata på ei seter liggende i Gausdal Vestfjell, og innspillingen ble gjort på den gode gamle måten, dvs analogt, tatt opp på båndspiller, og uten bruk av noen ekstern produsent. Dette bærer den nye platen preg av, og det utelukkende på en positiv måte. Barlund vet hva han vil, og han får det best til på egenhånd.

14 låter har det blitt plass til på dette albumet. Noen er nyinnspillinger av låter fra Arne Martins andre prosjekt, Ego Tripping At The Gates Of Hell, og den nydelige låta Kitten, stammer fra Love Song Collection, som er et prosjekt han deler med partner Karen Torstensen. En annen av låtene, Años Cabalisticos, har vært med i bandets liveset helt fra den spede begynnelsen, men er nå for første gang med på en utgivelse.

For et par år siden skiftet Barlund ut hele bandets besetning med nye folk, og nå høres det virkelig ut som de begynner å få ting på rett plass. Selv om den gamle besetningen kanskje var hakket mer sjarmerende av seg, i all sin nevrositet og uerfarenhet, så er det ikke tvil om at musikalsk sett ligger de nye medlemmene lysår foran. Motivasjon og stayerevne er også viktige faktorer i et band, når Frankrike og Tyskland skal turneres på kryss og tvers gjentatte ganger. Foruten Barlund selv på Ukulele/vokal etc, er det nå Karen Torstensen på keyboards/vokal/perk, Ola Bruvik på trommer og Anja Hellstrand på bass.

Albumet er gitt ut på Kitchen Music/Bone Voyage, men bærer også den stolte logoen til Barlunds eget selskap; 2653 Hi-Fi. Foreløpig er albumet bare ute på kassett(100ex), men LP/CD kommer tidlig neste år. En garantert fornøyelig lytteopplevelse hvis du liker "skakk" pop med morsomme tekster av høy litterær kvalitet.

HSK


blog comments powered by Disqus