Enter A Shadow

Jeg var født i Karachi, puttet på en flaske og kastet på havet, og fløt opp langs den styggpene North Jersey-kysten før jeg ante hva som foregikk.Slik beskriver Ilyas Ahmed starten på sin nomadetilværelse som har ført ham til Portland, Oregon, som for øyeblikket er hans hjem og bosted.
blogEntryTopper


Artist: Ilyas Ahmed (Pak/US)
Track: Enter A Shadow
Album: Goner / Root Strata / 2009
Photo: Ilyas Ahmed – CC Flickr: Ned Ragget

Han er først og fremst gitarist den 36 år gamle pakistaneren. Den varme, overstyrte gitarlyden er hans musikalske bumerke, sammen med den ullne og sørgmodige vokalen som fungerer mer som en gåtefullt stemningsskaper enn et verktøy til å formidle de gode historiene. Jeg tar meg ofte i å tenke på en ekstra sliten utgave av J. Mascis som mumler på lavgir.

Det burde selvsagt vært en julesang som ble presentert her to dager før juleaften. Psykedelisk folk-drone er ganske så langt unna tradisjonell julemusikk, men jeg håper likevel at Ilyas vektløse og drømmende fuzz-folk kan virke som balsam for sjelen på årets mørkeste dag, og et fint utgangspunkt for en hypnotisk drømmereise midt i julestria. Noe jeg synes man bør unne seg.

God jul.

blog comments powered by Disqus