That's What Our Love Is

En av mine beste opplevelser på konsertfronten i 2010 fant sted under Norsk Litteraturfestival på Lillehammer. Lørdag 29. mai arrangerte festivalen en dobbeltkonsert med norske Susanna and the Magical Orchestra og det sjangeroverskridende kultikonet fra Louisville, Kentucky, Bonnie 'Prince' Billy. Han sies å være svært interessert i Knut Hamsuns forfatterskap, men måtte avslå invitasjonen fra Litteraturfestivalen året før. Derfor var det ekstra gledelig at det klaffet i 2010 og Litteraturfestivalen kunne nok en gang varte opp med en ekstraordinær konsertopplevelse. Det har blitt en tradisjon.
blogEntryTopper


Artist: Bonnie 'Prince' Billy & the Cairo Gang (US)
Track: That's What Our Love Is (live @ Store Vega, København 25.05.2010)
Photo: Bonnie 'Prince' Billy & the Cairo Gang @ Maihaugsalen, Lillehammer –
CC Flickr: oysteinv

Jeg hadde ikke opplevd BPB live siden en akustisk og svært intim konsert på So What! i Oslo, januar 2000. Da under sitt døpenavn William Oldham, og med en av sine store fans, St. Thomas (1976-2007), som oppvarming.

Ti år senere var jeg nok en gang klar for å møte dette eksentriske geniet. Jeg følte på en blanding av lett oppspilthet og forventningsfull spenning da jeg tok med meg vinglasset og sank ned i en av Maihaugsalens komfortable stoler. Forrige gang stod jeg midt i et fullsatt So What! og irriterte meg over dårlig sikt og blaserte konsertgjengere som under konserten vendte ryggen til scenen og plapret i vei om hverdagslige temaer. Her var atmosfæren en annen. Publikum var nok som hovedpersonen også blitt 10 år eldre, mens lydbildet og synsfeltet var perfekt. Jeg satt godt og ville sitte lenge.

Etter en vakker time med Susanna Wallumrød og Morten Qvenilds lavmælte og magiske orkester, entret en oransjekledd BPB scenen sammen med The Cairo Gang(Emmett Kelly og Shahzad Ismaily).
I tillegg til stor produktivitet har BPB gang på gang befestet sin posisjon som en av de mest fengslende og unike låtskriverne der ute de siste 20 årene. Konserten viste også med all tydelighet hvilken fantastisk sanger BPB har blitt, og samspillet med Emmett Kelly og Shahzad Ismaily gjorde dette til en fullkommen konsertopplevelse fylt med intim og vakker lo-fi country og noen guddommelig vakre harmonier.

Låten That's What Our Love Is er fra konserten i Store Vega i København, fire dager før, men ble også spilt i Maihaugsalen denne varme lørdagskvelden og representerer konserten på en god måte.

Kjøp albumet Wonder Show of the World med Bonnie 'Prince' Billy & the Cairo Gang på iTunes eller som CD.


blog comments powered by Disqus