Blind For All To See

Det høres ofte ut som en genial idé og skaper store forventninger, men såkalte supergrupper har en lei tendens til å skuffe. Gang på gang viser det seg at musikalske størrelser sjelden lar seg addere til å bli noe større enn enkeltindividene. Så finnes det selvsagt også eksempler på det motsatte, der resultatet overstiger summen av delene.
blogEntryTopper


Artist: Shrinebuilder (US)
Track: Blind For All To See
Album: Shrinebuilder / Neurot Recordings / 2009


Når fire levende legender fra doom-metal-scenens spitzenklasse slår seg sammen, skrus forventningene skyhøyt opp, og uttrykket supergruppe er nærliggende å ty til.
Shrinebuilder er navnet på dette drømmelaget av erfarne ringrever innenfor avdelingen av tyngre doom-metal og stoner-rock. Hør bare: Dale Crover fra Melvins og en mengde andre prosjekter, Scott Kelly fra Neurosis, Al Cisneros fra OM og Sleep, og Scott "Wino" Weinrich fra band som St. Vitus, The Obsessed m.m. På papiret en uslåelig kvartett, men innfris forventningene?

Blytung, syrete doom-metal er hva vi forventer – og det er også hva vi får. Intet mer – intet mindre. Likevel, karene leverer varene og i hvertfall mine forventninger innfris.
Låten jeg har valgt ut, "Blind For All To See", starter med Al Cisneros' seige og groovy bassgang før Kelly og Wino skjærer inn på duellerende vis – med noen sprakende riff. De meisler ut noen hypnotisk vakre lydlandskaper av støy og feedback, og avslører et formidabelt samspill, mens den gamle Melvins-trommisen Dale Crover holder det hele tettpakket med stålkontroll. Det lyder så forbannet stødig og samspilt at man kunne mistenkt Shrinebuilder for å ha spilt sammen i årevis. Alle fire bidrar med vokal på dette albumet og gir låtene en tydelig signatur, noe som bidrar til å gi plata en viss variasjon.

Shrinebuilder er et kraftsenter hvor fire forskjellige individer forenes med lidenskap for blytung, meditativ musikk, og debutalbumet er en ren maktdemonstrasjon og oppvisning i psykedelisk stoner og episk doom metal. Ser frem til fortsettelsen.


blog comments powered by Disqus