Civilian

Her er tittlekuttet fra Baltimore-duoen Wye Oak's tredje fullengder. Et album jeg har hatt store forventninger til, etter å ha blitt svært glad i The Knot fra 2009. Wye Oak er et band som må finne seg i å bli sammenlignet med en annen duo fra samme by; Beach House. Begge bandene kjennetegnes av mørke drømmeaktige låter, med hviskende, sensuell vokal fra henholdsvis Jenn Wasner og Victoria Legrand. Wye Oak har dog hatt et uttrykk med tydeligere påvirkning fra country og folkemusikk – enn hva tilfellet har vært med Beach House.
blogEntryTopper


Artist: Wye Oak (US)
Track: Civilian
Album: Civilian / Merge Records/City Slang / 2011
Photo: Jenn Wasner @ SXSW 2010 –
CC Flickr: joshc

Etter å ha lyttet flere runder på Civilian, sitter jeg igjen med et inntrykk av at dette skillet er visket bort. De små tilløpene til bruk av fele, banjo og gitartwang har blitt renset helt vekk til fordel for et mer moderne uttrykk – fyllt av futuristisk soul, støyende shoegazer og drømme-pop. Unntaket er tittelkuttet som har et umiskjennelig western-preg. I denne triste fortellingen om savn og ensomhet, går Wasner's hviskende røst over til en nasal og ektefølt sårhet, mens hun mot slutten lar gitaren eksplodere i et crescendo av feedback og støy. Genialt og virkningsfullt.

"This collection of songs is called Civilian because I believe everyone wants to be normal, but no one truly is" – Jenn Wasner


Samtidig imponerer duoens andre halvdel, Andy Stack, med massivt og synkront tromme- og orgelspill. Mannen må da ha et ekstra sett med lemmer?!

Civilian er et godt album som viser et band i modning og forandring. Hvor bra det er i forhold til to år gamle The Knot er jeg fortsatt usikker på.

Civilian (bonusutgave) på iTunes
blog comments powered by Disqus