The Risk Pool

The Lightning Bug Situation er sideprosjektet til Brian Miller fra bandet The Speakers, en duo Miller og barndomsvennen fra Philadelphia, Peter Musselman, stiftet i San Fransisco i 1999. Miller omtaler Musselman som den tregeste låtskriveren i hele universet, og så seg nødt til å starte et soloprosjekt som tillot hyppigere utgivelser.

I was looking for a way to put out music at a pace that was at least slightly faster than glacial..blogEntryTopper


Artist: The Lightning Bug Situation (US)
Track: The Risk Pool
Album: Call / 2010
Photo: Brian Miller aka The Lightning Bug Situation –
CC Flickr: Adrian Bischoff

Etter å ha tilbrakt 20-årene i San Fransisco har nå 33-årige Brian Miller reist østover igjen. Farskap og ekteskap brakte ham tilbake til hjembyen Philadelphia, og albumet Call fra 2010 er det tredje i rekken, men det første etter hjemkomsten. Et riktig fint et også i sin stillfarne storhet. Millers hviskende stemme svever over et lydbilde av alternativ folk, drømmeaktig popmusikk og noen småskitne, elektronisk teksturer. Det hele flyter sømløst og kontrollert avgårde som en stille elv. Av og til føler jeg at både Mark Kozelek og Sam Beam henger i kulissene som peilemerker og referansepunkter, og det skjemmer ingen.

The Lightning Bug Situation er et spennende bekjentskap, og Call er et trivelig album. The Risk Pool, er dessverre ikke inkludert på albumet. Den finnes derimot som en b-side fra singelen til Call. En låt som gir meg gåsehud i kraft av sin illevarslende oppbygning og sin voldsomme soniske avslutning.

Hele albumet kan sjekkes og kjøpes i iTunes, eller kjøpes på fysisk format på www.thespeaker.info.
blog comments powered by Disqus