Grenseløst

Denne instrumentalkvartetten springer ut av musikkmiljøet ved UNICAMP (Universidade Estadual de Campinas) i São Paulo, Brasil, og er håpløs å plassere på det musikalske kartet – og det er helt fint. Pig Soul blir av mange assosiert med RIO-bevegelsen(Rock in Opposition), noen peker på slektskapet til progressiv metal, mens andre vektlegger elementer fra fusion og avant-garde jazz.

blogEntryTopper


Artist: Pig Soul (Bra)
Track: Chorume da Alma
Album: Chorume da Alma / s/r / 2011


De besitter alle en flik av sannheten, for her sprenges de fleste musikalske rammer. Medlemmene avslører seg raskt som teknisk begavede musikere, men uten å briljere med komplekse og overdrevne solopartier i tide og utide.
Det er tre musikalske elementer jeg setter høyt; metal-musikkens energi, jazz-musikkens virtuose lekenhet, og prog-rockens pompøse kompleksitet. Pig Soul forener disse på en glitrende – og gnistrende måte, og dette debutalbum byr på en heidundranes musikalsk reise i musikksjangrenes grenseområder. Et sjeldent kaliber.
Hvis jeg lukker øynene og skrur volumet ekstra høyt opp under de mest intense partiene, manifesterer Pig Soul seg som en rabiesbefengt, ravende gal gris som roter rundt i søpla til John Zorn, Mike Patton og John McLaughlin – mens fråden velter ut mellom kjevene.

Pig Soul er:
Montorfano "Chicão": piano, synth
Daniel Brita: gitar, trombone
Luis André "Gigante": trommer
Gustavo Boni: bass

Låten du hører her er tittelsporet fra debuten Chorume da Alma fra 2011.
CD-en kan(om du er heldig) kjøpes via Discogs, noe jeg gjorde. Ellers så ligger den faktisk på iTunes.
blog comments powered by Disqus