Ia – Batiste

I sommer trålet jeg Barcelonas gater på leting etter gode vinylbutikker. En av de beste, om ikke den aller beste, er Wah Wah Records som ligger i Riera Baixa.

blogEntryTopper


Artist: Ia – Batiste (SPA)
Tracks: Un Gran Dia, Max, Sifón.
Album: Un Gran Dia / Wah Wah Records Sound / 2003

Den lille gaten huser flere spennende vintage- og secondhand-butikker og er absolutt verdt et besøk dersom du er i Barcelona.
Wah Wah Records startet i 1992, men har siden 1998 også operert som plateselskap, spesialisert på gjenutgivelser av sjeldne og ettertraktede vinylskatter innen flere sjangere. Butikken bugner av prog, folk, psykedelia, jazz, rock, surf, reggae og alt hva et musikkhjerte måtte begjære. Der kjøpte jeg et lite lass med plater, bl.a. dette albumet med Ia – Batiste som ble reutgitt på Wah Wah Records Sound i 2003.

Katalansk populærmusikk er en hvit flekk på mitt musikalske kart, men under en prat med en brukthandler på et gatemarked, fikk jeg et tips om at Un Gran Dia (A Great Day) fra 1973, med duoen Ia – Batiste var et riktig sted å starte.
Jordi Batiste og Ia Clua – med fortid fra den katalanske prog-scenen – satte varige spor etter seg med dette debutalbumet, både i og utenfor Spania. De slapp også en oppfølger to år senere, men Chichonera's Cat nådde aldri opp til debuten. Jeg ser at orginalutgivelsen på Diábolo Records skifter eier av og til, men til stive priser. Halvgode eksemplarer selges for mellom 2-3000 kr., derfor passet det min lommebok bedre å kjøpe den flotte remiksede og remastrede nyutgivelsen.

Un Gran Dia fortjener å være mer enn et kultobjekt, først og fremst fordi det er et gjennomført bra album som bør appellere til alle som interesserer seg for psykedelisk popmusikk. Musikalsk spenner albumet fra psykedelisk rock i tittelkuttet, via eksperimentell galskap på Amèrica To You, vakker pop på Anna og storslått hardrock på Sleeping Rock. I tillegg dokumenterer albumet det ypperste fra den katalanske folk/pop/prog-scenen på 70-tallet. Her får du albumets tre første låter, som henger sammen i en slag suite: Un Gran Dia, Max og Sifón.


blog comments powered by Disqus