Down on the Farm | Son Volt

Det kan virke som om at Down on the Farm er et lukket kapittel i norsk festivalhistorie. Synd, for denne hyggelige roots- og rockefestivalen på Gribsrød gård inne i Enningdalen, sørøst for Halden, ga meg noen uforglemmelige konsertminner. Festivalen i 1997 ga meg mange.

blogEntryTopper


Artist: Son Volt (US)
Album: Cassette recording from NRK radio / Son Volt at Down On The Farm Festival / 1997
Photos:
http://flic.kr/s/aHsjJXzDhp

Vi befinner oss i den alternative countryscenens storhetstid, og med band som 16 Horsepower, Chuck Prophet og Son Volt på plakaten hadde jeg store forventninger til årets festival. Det må også nevnes at folkabilly-dronningen Nanci Griffith toppet plakaten dette året. Hun kom med beskjed om at hun ville slutte å turnere, slik at dette ville bli mitt første og eneste møte med den Grammy-vinnende Texas-kvinnen.
Det var Griffith som avsluttet festivalen – på følelsesladd vis – under en truende kveldshimmel. Cowboyer i alle aldre skjulte sine glassaktige blikk under brede bremmer – da en minneverdig versjon av Tecumseh Valley ble fremført. De første regndråpene begynte å falle som bestilt, slik at hardbarkede kugutter kunne kamuflere sine modige tårer. Forventningene var innfridd, det ble en uforglemmelig konsert og en verdig avskjed med både Nanci og festivalen.

La oss spole tilbake til Son Volt som spilte tidligere på dagen. Både jeg og bandet hadde varmet opp foran scenen til en viril Chuck Prophet, kjent fra et av 80-tallets store ørkenrock-band Green on Red, og var klare til dyst.
Tidlig i konserten slo det meg at vokalist, låtskriver og ubestridte frontfigur, Jay Farrars skye sceneopptreden stod i sterk kontrast til hans sterke utstråling og tilstedeværelse. Jeg ble grepet av stemningen umiddelbart, og minnes spesielt åpningen av Tear Stained Eye, et magisk øyeblikk der alt stemte, og tid og sted opphørte. Minnene om gåsehuden som spredte seg med varme ilinger fra nakke og helt ned til fingertuppene lever fortsatt. Musikalske minner meisles fast av slike skjellsettende øyeblikk.

Seeing traces of the stars that came before. Hitting the pavement still asking for more. When the hours don't move along, worn out wood and familiar songs. To hear your voice is not enough, It's more than a shame.


NRK tok opp flere av konsertene dette året, og dette opptakene ble sendt i P1’s Rockegalla samme år.
Her er første del av opptaket som inkluderer: Catching On, Loose String, Caryatid Easy og sist men ikke minst – nydelige Tear Stained Eye. Kvaliteten holder ikke dagens standard, det er jo et gammelt kassettopptak, men jeg tror likevel det finnes et publikum der ute som vil glede seg over et gjenhør, inntil NRK finner ut at de vil publisere dette på nytt.

blog comments powered by Disqus