Down on the Farm | Son Volt

Det kan virke som om at Down on the Farm er et lukket kapittel i norsk festivalhistorie. Synd, for denne hyggelige roots- og rockefestivalen på Gribsrød gård inne i Enningdalen, sørøst for Halden, ga meg noen uforglemmelige konsertminner. Festivalen i 1997 ga meg mange.

blogEntryTopper Read More & listen!
Comments

Community Mantra

Texas-bandet Tripping Daisy var aktive gjennom hele 90-tallet uten å påkalle nevneverdig oppmerksomhet. Muligens med et lite unntak av singelen I Got A Girl fra 1995, som etter min mening er en pregløs sing-along punklåt som yter bandet liten rettferdighet.
blogEntryTopper Read More & listen!
Comments

Some YoYo Stuff«Some YoYo Stuff - An Observation Of The Observations Of Don Van Vliet» er Anton Corbijns personlige portrett av den legendariske Don Van Vliet – best kjent under scenenavnet Captain Beefheart.

Den myteomspunne Van Vliet levde et tilbaketrukket liv fra 1982 til han døde 17. desember 2010 – i en alder av 69 år – så dette møtet i 1993 gir oss et sjeldent innblikk i en av popkulturens mest orginale, innovative og betydningsfulle personer.
Selveste David Lynch innehar rollen som intervjuer i denne 12 minutter korte sort-hvitt-filmen. Mestermøte!

The fish i used on the cover of Trout Mask Replica stank so bad.....Humans are so mean! –Don Van Vliet
Source: H.264, 592x464, 117MB + Ogg Theora, 592x464, 87MB
Duration: 12:19
Comments

Unseen Power of the Picket Fence

Organisasjonen Red Hot Organization – som ble grunnlagt for å bekjempe AIDS-epidemien gjennom populærkultur – har gitt ut mange gode samleplater innenfor flere musikalske sjangere. I 1993 kom samleplaten No Alternative med det ypperste av amerikanske alt.rock-artister, og hvilken samleplate det ble! Nesten uten dødpunkter triller den ene godbiten ut etter den andre, fra band som var med på å definerer 90-tallets alt.rock-scene. Band som Sonic Youth, Soundgarden, Buffalo Tom, Smashing Pumpkins og Jonathan Richman bidrar her med b-sider, uutgitte spor, live-innspillinger og nyinnspilte låter.

blogEntryTopper Read More & listen!
Comments

Heart of Darkness - R.I.P. Mark

100308-Mark_Linkous
Mark Linkous – CCFlickr-foto: DG Jones

Artist: Sparklehorse (US)
Track: Heart of Darkness
Album: Vivadixiesubmarinetransmissionplot / Capitol / 1995

Mark Linkous tok sitt eget liv lørdag 6. mars. En trist nyhet som berørte meg dypt. Han valgte dermed samme utvei som sin musikalske partner fra albumet Dark Night of the Soul, Vic Chesnutt.
Linkous har vært døden nær tidligere. Under en turné i London havnet han i koma etter å ha tatt en blanding av valium og antidepressive medikamenter, noe som lenket ham til rullestol i et halvt år. Etter flere operasjoner kom han seg til slutt på beina igjen, og ga ut Good Morning Spider. En sterk plate, farget av omstendighetene.

Jeg fikk bare sett Linkous på scenen én eneste gang, og jeg husker fortsatt godt den mørke høstkvelden i 1998 på John Dee, hvor Linkous aka Sparklehorse spilte sammen med Neutral Milk Hotel.

Linkous ble 47 år, og var visstnok så godt som ferdig med innspillingen av sitt nye album på Anti Records.
Comments

Cybercamels

KKK

Artist: Kristiansand Kunst Kommando
Track: Cybercamels
Album: Rock Furore compilation CD1 (included w/ the norwegian music mag. Rock Furore issue no. 17, 1992)

Mer norsk musikk. Denne gangen i form av industriell avant-garde, tydelig inspirert av 80-tallets gothscene, og med blikket rettet mot øst-europa og kanskje Laibach?
Etter at det legendariske Kristiansandsbandet Munch la opp på slutten av 1991, startet vokalist John Ivar Mykland opp performance-gruppa Kristiansand Kunst Kommando (KKK).
Det finnes ikke så mye info om bandet, og jeg vet heller ikke når de la opp, hvis de i det hele tatt har lagt opp?
Både Munch og KKK holder nok dessverre på å gå i glemmeboka for de aller fleste. Dette er mitt bidrag til å holde bandet i live.

Låten Cybercamels er fra Rock Furore’s første samle-CD, og er ikke utgitt på andre medier.
Comments

Mountain

100119-motorpsycho
Hans Magnus «Snah» Ryan – Flickr-foto: NRK P3 med Creative Commons

Artist: Motorpsycho
Track: Mountain
Album: Mountain Mountain EP / Voices Of Wonder / 1993

I dag logget jeg meg inn på den norske streamingtjenesten WiMP for å lytte til det nye albumet til norsk rocks perpetuum mobile, Motorpsycho.
Heavy Metal Fruit er Motorpsychos tredje album på Rune Grammofon, og svært få andre norske band med 20 års fartstid makter å gi ut tre fullengde album på to år. Kanskje med unntak av noen hyperaktive danseband. Når det legges til at disse tre albumene er av skyhøy kvalitet, er de likevel helt alene om bragden.
Superlativer er enkle å spre rundt seg, men Motorpsycho er vitterligen en bauta uten sidestykke i norsk rockehistorie. Et dynamisk trehodet monster, ulåst til sjangere, stadig på leting etter nye riff, nye horisonter og nye utganger. Alltid fjellstøtt og alltid fokusert. Musikalsk står aldri bandet på stedet hvil, og heller ikke på dette albumet er det mulig å spore stagnasjon, og som så ofte før er basisen tung psykedelisk 70-tallsrock, preget av både avantgardistiske fripartier og heavy-metal. Fremført med den lekenhet og improvisasjon som kjennetegner bandet, og gjør de til et unikt og spennende konsertband.

Jeg feirer det nye albumet med å streame en av mine Motorpsycho-favoritter. Det er den 11 minutter lange Mountain fra EP’en med samme tittel. Utgitt på Voices Of Wonder Records i 1993, og fortsatt like bra. Minst. Roll on!
Comments