Down on the Farm | Son Volt

Det kan virke som om at Down on the Farm er et lukket kapittel i norsk festivalhistorie. Synd, for denne hyggelige roots- og rockefestivalen på Gribsrød gård inne i Enningdalen, sørøst for Halden, ga meg noen uforglemmelige konsertminner. Festivalen i 1997 ga meg mange.

blogEntryTopper Read More & listen!
Comments

Shit City live at Felix (video)
The Norwegian 10-piece country-rock ensemble Shit City performs a release concert for their new album "Welcome to Shit City" at Felix Pub & Scene in Lillehammer, the bands hometown scene, 15 september 2012.


Camera: iPhone 4
Source: H.264, 1280x720, 169MB + Ogg Theora, 1280x720, 180MB
Duration: 04:34
Editing in FCP X
Comments

That's What Our Love Is

En av mine beste opplevelser på konsertfronten i 2010 fant sted under Norsk Litteraturfestival på Lillehammer. Lørdag 29. mai arrangerte festivalen en dobbeltkonsert med norske Susanna and the Magical Orchestra og det sjangeroverskridende kultikonet fra Louisville, Kentucky, Bonnie 'Prince' Billy. Han sies å være svært interessert i Knut Hamsuns forfatterskap, men måtte avslå invitasjonen fra Litteraturfestivalen året før. Derfor var det ekstra gledelig at det klaffet i 2010 og Litteraturfestivalen kunne nok en gang varte opp med en ekstraordinær konsertopplevelse. Det har blitt en tradisjon.
blogEntryTopper Read More & listen!
Comments

Brother

I 1857 skrev den engelske forfatteren George Borrow The Romany Rye. En selvbiografi basert på opplevelser forfatteren hadde mens at han oppholdt seg med – og knyttet sterke bånd til – en gruppe sigøynere. I 2009 starter forhenværende Colour-gitarist Luke MacMaster fra Los Angeles opp et country og folkband. Navnet på bandet er The Romany Rye.

blogEntryTopper Read More & listen!
Comments

Heart of Darkness - R.I.P. Mark

100308-Mark_Linkous
Mark Linkous – CCFlickr-foto: DG Jones

Artist: Sparklehorse (US)
Track: Heart of Darkness
Album: Vivadixiesubmarinetransmissionplot / Capitol / 1995

Mark Linkous tok sitt eget liv lørdag 6. mars. En trist nyhet som berørte meg dypt. Han valgte dermed samme utvei som sin musikalske partner fra albumet Dark Night of the Soul, Vic Chesnutt.
Linkous har vært døden nær tidligere. Under en turné i London havnet han i koma etter å ha tatt en blanding av valium og antidepressive medikamenter, noe som lenket ham til rullestol i et halvt år. Etter flere operasjoner kom han seg til slutt på beina igjen, og ga ut Good Morning Spider. En sterk plate, farget av omstendighetene.

Jeg fikk bare sett Linkous på scenen én eneste gang, og jeg husker fortsatt godt den mørke høstkvelden i 1998 på John Dee, hvor Linkous aka Sparklehorse spilte sammen med Neutral Milk Hotel.

Linkous ble 47 år, og var visstnok så godt som ferdig med innspillingen av sitt nye album på Anti Records.
Comments

Mightiest of Guns

Jeg husker ikke når. Jeg vet heller ikke eksakt hva det var, men et eller annet trigget oppmerksomheten første gangen jeg hørte den varme, skjøre røsten til A. A. Bondy fra Birmingham, Alabama. Jeg visste momentant at dette var en artist å rydde plass til. En man ikke blir kvitt.

blogEntryTopper Read More & listen!
Comments