Zyma – Canterbury med nogo attåt

Zyma er noe så sjeldent som et tysk syttitallsband med beina godt plantet i den britiske Canterbury-scenen. Mer vesentlig er det at de krysser grenser mellom musikalske landskap – på en teknisk brilliant og smakfull måte. Vi snakker førstedivisjon her. Canterbury er allerede nevnt, men her finnes også mengder av elementer fra progrock, psykedelia, krautrock og jazzrock. Sågar en leken tilnærming til avant-garde og fri improvisasjon.


blogEntryTopper Read More & listen!
Comments

Miles awayGud er nede i herregarderoben forresten!


Festival-konfransier Knut Borge kunne neppe ha introdusert hovedgjesten på en mer minneverdig måte. Stedet er Idrettens Hus, og anledningen er Molde International Jazz Festival 1984. Nervøs venting og negative vibber var som blåst bort, det hersket en munter og oppspilt stemning i lokalet nå som alt hadde ordnet seg. Klokken var nærmere ett på natten, og nærmere 2000 forventningsfulle publikummere ventet spent på Miles Davis Septett. De var i utgangspunktet på ettermiddagskonsert og hadde ventet i timesvis på legenden.

blogEntryTopper
Read More & listen!
Comments

Machina at Café Stift (video)Machina represents the new, fresh generation of Norwegian jazz-rock. They sprung out from Sund folk high school and continued at the famous jazz department at NTNU in Trondheim. They said to be influenced by artists such as Jimi Hendrix, Frank Zappa and Motorpsycho among others.
This is Zapparet, live at Café Stift during Dølajazz 2011.


Machina is:
Kristoffer Lo – Tuba
Viktor Willhelmsen – Guitar
André Roligheten – Sax
Kim-Erik Pedersen – Sax
Trond Bersu – Drums

Camera: iPhone 4
Source: H.264, 1280x720, 172MB + Ogg Theora, 1280x720, 127MB
Duration: 09:04
Editing in FCP X


Comments